Miten täytetyt kesäkurpitsat valmistetaan?

  • 2dl keitettyä riisiä
  • 400g sekasieniä, esim. tatteja, haperoita tai herkkusieniä
  • 100g pekonia
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • valkopippuria
  • chilijauhetta tai cayennepippuria
  • 1dl raejuustoa
  • 100g sulatejuustoa, esim. kinkun tai sipulin makuista
  • ½dl juustoraastetta
  • 1 normaali tai 2 pientä kesäkurpitsaa
Keitä riisi ohjeen mukaan. Paista pieneksi pilkottu pekoni pannulla. Siirrä pekoni pois ja paista sipuli ja sienet pekonin rasvassa pannulla. Lisää joukkoon hieman suolaa, chiliä ja pippuria.

Sekoita keskenään pekoni, sienet ja riisi. Lisää lämpimään seokseen raejuusto ja sulatejuusto. Sekoita kunnolla ja tarkista maku. Seoksen maku saa olla melko voimakas, sillä kesäkurpitsa itsessään ei maistu miltään. Lisää tarvittaessa mausteita.

Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja koverra lusikalla pehmeä siemenosa pois. Ison kesäkurpitsan pohjasta voi leikata myös hieman pois, jotta kurpitsanpuolikas pysyy paremmin pystyssä.

Laita kesäkurpitsan puolikkaisiin reilusti täytettä ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes juusto on saanut väriä.

Tarjoile täytetyt kesäkurpitsat sellaisenaan ateriana, lisäksi voi kattaa esimerkiksi salaattia ja patonkia.

Kasvisvaihtoehdon saat jättämällä pekonin kokonaan pois.