Miten varhaisperunasalaatti valmistetaan?

4-6 hengelle

  • 600g kiinteitä uusia perunoita
  • vettä
  • merisuolaa
  • 200g avokadoa
  • ½ sitruunan mehu
  • 80g hasselpähkinöitä

Kastike

  • 2dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 1dl balsamiviinietikkaa
  • mustapippurirouhetta
  • merisuolaa
  • ripaus sokeria

Pinnalle

  • ruohosipulia
Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä merisuolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Kaada keitinliemi kattilasta ja laita kattila vielä hetkeksi levylle, jotta perunat kuivuvat. Jäähdytä perunat.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Leikkaa perunat lohkoiksi kulhoon, kaada kastike perunoiden päälle ja anna niiden maustua viileässä noin tunnin.

Kuori ja lohko avokadot. Valuta lohkoille sitruunamehua, jotta ne eivät tummu.

Asettele perunat, avokadot ja pähkinät tarjoiluvadille ja koristele ruohosipulisilpulla. Nauti salaatti esimerkiksi grillatun lihan tai kanan lisukkeena.