Tomaattikastike pastalle 4 annosta

  • 3 purkkia tomaattimurskaa, 400 g
  • Iso sipuli
  • Valkosipulia
  • Sellerinvarsi
  • Persiljaa
  • Basilikaa
  • Suolaa ja pippuria
  • Öjyä
  • (Ripaus sokeria)
Pilko sipuli, valkosipuli ja selleri. Kuumenna padassa tilkka (oliivi)öljyä ja laita kasvikset pataan. Kääntele, kunnes ovat pehmenneet. Kuivattu persilja ja basilika lisätään tässävaiheessa. Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri ja halutessasi ripaus sokeria. Anna muhia hiljaisella lämmöllä parikymmentä minuuttia. Lisää loppuvaiheessa tuoreet yrtit. Tarjoa pastan kera. Voit ripotella päälle juustoraastetta. Tähän kastikkeeseen voit lisätä vaikka tonnikalaa, kinkkua tai erilaisia kasviksia maun mukaan. Jos et piää selleristä tai valkosipulista, jätä ne pois.