Raikas sitruunakakku hedelmillä 12 hengelle

Pohja

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Sitruunatäyte

  • 3 dl ruokakermaa, 10 %
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 (n. 1 dl) sitruunan mehu
  • 2 tl sitruunankuoriraastetta

Tarjoiluun

  • Erilaisiä säilykehedelmiä kuutioina
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Lisää halutessasi hyvin pestyn sitruunan kuori joukkoon. Kypsennä 200 asteessa noin 25 min. Sekoita hedelmäkuutiot keskenään. Poista viinirypäleistä siemenet. Mausta hienonnetulla mintulla. Sekoita. Tarjoa sitruunatorttua hedelmien kanssa jälkiruoaksi tai kahvipöydässä.