Miten munaton puolukkatorttu valmistetaan?
8 annosta
Pohja
- 150g kaurakeksejä
- 75g Hyla-voita
Täyte
- 2dl Hyla-kuohukermaa
- 1prk Hyla-maitorahkaa
- 1 ½dl sokeria
- 2tl vaniliinisokeria
- 2dl makeuttamatonta puolukkasurvosta
- 4 liivatelehteä
- 2rkl kiehuvaa vettä
- 1rkl puolukka- tai marjalikööriä
Koristeluun
- ½dl Hyla-kuohukermaa
- 2tl vaniljasokeria
- puolukoita
Vaahdota kerma. Sekoita maitorahkan joukkoon sokeri, vanilliinisokeri ja puolukkasurvos. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota liivatteet kiehuvan kuumaan veteen. Yhdistä rahkaseokseen ja lisää halutessasi likööriä. Sekoita lopuksi joukoon kermavaahto.
Kaada täyte vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia. Koristele kermavaahdolla ja puolukoilla.