Miten munaton puolukkatorttu valmistetaan?

8 annosta

Pohja

  • 150g kaurakeksejä
  • 75g Hyla-voita

Täyte

  • 2dl Hyla-kuohukermaa
  • 1prk Hyla-maitorahkaa
  • 1 ½dl sokeria
  • 2tl vaniliinisokeria
  • 2dl makeuttamatonta puolukkasurvosta
  • 4 liivatelehteä
  • 2rkl kiehuvaa vettä
  • 1rkl puolukka- tai marjalikööriä

Koristeluun

  • ½dl Hyla-kuohukermaa
  • 2tl vaniljasokeria
  • puolukoita
Sekoita keksimuruihin sulatettu voi. Painele seos piirasvuoan pohjalle (halkaisija 27 cm).

Vaahdota kerma. Sekoita maitorahkan joukkoon sokeri, vanilliinisokeri ja puolukkasurvos. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota liivatteet kiehuvan kuumaan veteen. Yhdistä rahkaseokseen ja lisää halutessasi likööriä. Sekoita lopuksi joukoon kermavaahto.

Kaada täyte vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia. Koristele kermavaahdolla ja puolukoilla.