Gratinoidut katkarapuleivät

neljälle

  • 4 isoa paahtoleipäviipaletta
  • 300 g keitettyjä ja kuorittuja katkarapuja
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 1 ½ dl kevytkermaa
  • (1 dl juustoraastetta)
  • voita tai margariinia
  • Kastiketta varten:
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 ½ rkl voita tai margariinia
  • 1 rkl vehnäjauhoa
Valmista valkokastike: Kypsennä jauhot rasvassa ja lisää poissa tulelta maito. Sekoita hyvin. Anna paksuuntua miedolla lämmöllä 2-3 minuutin ajan koko ajan sekoittaen.

Paahda leivät ja voitele ne. Sekoita kastikkeeseen kananmunan keltuaiset, kevytkerma ja katkaravut ja levitä seos leipien päälle. Halutessasi voit ripotella päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa grillin alla muutaman minuutin ajan.

Tarjoile vihreän salaatin kanssa.