Suussasulava vihannespata Etelä-Ranskasta

Neljälle

  • 3 munakoisoa
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 8-10 tomaattia (tai 1 iso purkillinen säilöttyjä tomaatteja)
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä
  • 6 tuoreen basilikan lehteä tai 1 tl kuivattua basilikaa
  • suolaa ja pippuria
Pese ja paloittele munakoiso, tomaatit, paprika ja kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipuli. Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Paista munakoisot vähässä öljyssä kunnes ne pehmenevät ja siirrä kannelliseen astiaan odottamaan. Paista seuraavaksi kesäkurpitsa ja lopuksi paprika. Siirrä kannelliseen astiaan.

Kuullota sipulit ja lisää tomaatti. Kun seos on kypsä, lisää joukkoon muut vihannekset ja sekoita hyvin. Mausta basilikalla, suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit tarjota ratatouillen kapristen ja parmesanjuuston kanssa.

Ratatouille sopii lisäkkeeksi kala- ja liharuuille, sekä pääruuaksi riisin kanssa tarjoiltuna. Ratatouillea kannattaa valmistaa kerralla suurempi annos, sillä se on herkullista kylmänä ja sen voi myös lämmittää uudestaan esim. uunissa juustoraasteen kanssa gratinoiden.