Viisi peruspizza ohjetta

  • 1/2 litraa vettä
  • 25 g hiivaa
  • (Ripaus sokeria)
  • Tilkka oliiviäljyä
  • Ripaus suolaa
  • Vehnäjauhoa (tai pizzajauhoa) vajaa 1 kg
Lämmitä vesi haaleaksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri, oliiviöljy ja osa jauhoista. Jos käytät pizzajauhoa, älä lisää suolaa tai sokeria. Vaivaa taikina kimmoisaksi palloksi. Lisää jauhoa vähän kerrallaan, ettei taikinasta tule vahingossa liian kovaa. Kun taikina irtoaa kulhon reunoista ja muotoutuu helposti palloksi, voit jättää sen kohoamaan kaksinkertaiseksi. Tämä taikina riittää kahteen pellilliseen tai neljään pyöreään pizzaan.

Täytteet yhteen pyöreään pizzaan

=

Pizza Margherita

=
  • Pieni mozzarellajuusto viipaleina
  • Kourallinen pilkottua tomaattia
  • Tuoretta basilikaa
  • Suolaa ja pippuria
  • Loraus oliiviöljyä
=

Pizza Siciliana

=
  • Tomaattipyrettä
  • Muutama siivu meetvurstia
  • Neljä anjovisfilettä
  • Muutama oliivi
  • Juustoraastetta
=

Pizza Marinara

=
  • Kourallinen pilkottua tomaattia
  • 1/2 rkl kapriksia
  • Muutama musta oliivi
  • 2 pilkottua anjovista
  • Suolaa ja pippuria
  • (Juustoraastetta)
=

Sinihomejuustopizza

=
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 100 g ananaspaloja
  • (Oreganoa)
=

Kinkkupizza

=
  • Tomaattipuretta
  • 100 g kinkkua suikaleina
  • Basilikaa, oreganoa
  • Juustoraastetta
Kauli tai muotoile käsin pizzapohja ja aseta se leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte pizzapohjalle ja paista 250 asteessa, kunnes täyte kuplii ja reuna on kauniin ruskea. Aikaa pyöreän pizzan paistamiseen kuluu noin 10-12 minuuttia. Täytteitä voit vaihdella aivan omien mieltymystesi mukaan. Kokeile esimerkiksi eri kasviksia.