Miten munaton kasvispiirakka valmistetaan?

Voitaikina

  • 125g Hyla-voita
  • 1dl laktoositonta perunamuusijauhetta
  • 2dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2rkl kylmää vettä

Täyte

  • 2dl purjoa silputtuna
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • mustapippuria
  • mustia oliiveja
  • 200g vähälaktoosisia fetajuustokuutioita (mielellään rasvaisia, sillä ne sulavat uunissa kauniimmin)
  • ruokaöljyä

Pinnalle

  • juustoraastetta
Valmista piirakkapohja ensin. Nypi voi, suola, jauhot ja perunamuusijauhe sekaisin keskenään. Lisää vesi. Anna taikinan turvota kylmässä hetki ennen käyttöä.

Painele piirakkataikina vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Huuhdo purjo ja silppua se pieneksi. Kuutioi kesäkurpitsa, paprika ja silppua valkosipulit. Kuullota kasviksia hetki pannulla ja mausta pippurilla.

Levitä piirakkapohjalle ensin kasvikset, sitten fetakuutiot ja pinnalle juustoraaste.

Paista kauniin ruskeaksi 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.