Mintun makuinen juustotäytekakku 12 hengelle

Pohja

  • 1 pkt (175 g) Domino minttukeksejä
  • 50 g voita sulatettuna

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 1 rkl kahvia
  • 1 levy (170 g) tummaa taloussuklaata
  • 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • Hasselpähkinärouhetta
Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan leivinpaperille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita Hovin joukkoon. Lisää liivate, sokerit ja viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele suklaalastuilla tai -rouheella sekä karkeasti rouhituilla, uunissa tai pannulla paahdetuilla pähkinöillä.