Hernekeitto hollantilaisittain

  • 300g halkaistuja herneitä
  • 2 siansorkkaa
  • suolaa
  • 3 purjoa
  • 100g juuriselleriä
  • muutama varsisellerin varsi
  • 4 perunaa
  • 200g lihaisaa makkaraa
Liota herneitä 12 tuntia. Puhdista siansorkat, pane kattilaan ne yhdessä herneiden kanssa ja kaada päälle niin paljo vettä, että ainekset peittyvät. Lisää suolaa. Anna keihua miedolla lämmöllä kolme tuntia.

Puhdista ja viipaloi purjo. Kuutioi selleri ja pese ja kuivaa varsisellerit. Kuutioi perunat. Sekoita kasvikset keittoon ja anna kiehua puoli tuntia.

Lisää makkarat keittoon viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi. Ota siansorkat keitosta, irroita ja paloittele lihat. Leikkaa kuumat makkarat viipaleiksi ja lisää lopuksi makkarat ja lihat keittoon.