Vaniljaista päärynäriisiä

Yhtä annosta varten

-1 kypsä päärynä
-1 rkl keitettyä riisiä
-½ tl vaniljasokeria
Kuori päärynä, leikkaa se neljään osaan ja poista siemenkota. Paloittele ja keitä höyrystämällä pehmeäksi.

Lisää päärynän joukkoon keitetty riisi ja vaniljasokeri. Soseuta, lapsen iästä riippuen joko tehosekoittimella tai haarukalla.

Päärynäsose soveltuu lapsille kahdeksan kuukauden iästä alkaen. Sitä voi valmistaa kerralla myös suuremman annoksen ja pakastaa pienissä erissä myöhempää käyttöä varten.

Höyrystäminen säästää parhaiten päärynän vitamiinit, mutta sen voi myös keittää tavallisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Vettä on turha lisätä, sillä hedelmä sisältää sitä riittävästi.