Miten herkkusieniwokki valmistetaan 3-4 ruokailijalle?

  • 400g herkkusieniä
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • 2 porkkanaa
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1pkt pikanuudelia
  • ananaspurkki
  • 1tl currytahnaa
  • 2rkl öljyä
  • punainen chili
  • curryä
  • paprikajauhetta
  • korianterinsiemeniä
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa
  • fetakuutioita
Laita nuudelit likoamaan kylmään, suolalla maustettuun veteen. Pilko porkkanat, paprikat ja kesäkurpitsa suikaleiksi. Herkkusienet voit pilkkoa melko suuriksi paloiksi, esim. neljään osaan. Valuta ananas, mutta säästä mehu.

Laita ruokaöljy wokkipannuun kuumenemaan. Lisää kuumaan öljyyn currytahna ja paista hetki. Lisää joukkoon porkkanat ja kypsennä niitä muutaman minuutin ajan öljyssä. Lisää paprikat ja jatka kypsentämistä muutama minuutti. Lisää joukkoon sienet, kesäkurpitsa, ananaspalat, chili ja mausteet. Jatka kypsentämistä kunnes kurpitsat ovat kypsiä. Tarkista maku. Wokki saa tässä vaiheessa olla melko tulista ja maukasta, sillä nuudeli ja ananasmehu pehmentävät makua.

Valuta pehmentynyt nuudeli ja lisää se wokkiin. Purista sekaan sitruunan mehu sekä noin desilitra ananasmehua. Anna wokin hautua vielä muutama minuutti, kunnes neste on haihtunut.

Lisää kuuman wokin pinnalle fetajuustoa ja tarjoile annos tuoreen patongin kanssa.