Kuinka aurajuustokohokkaita valmistetaan?

Kuudelle:

½l maitoa

¾dl vehnäjauhoja

¼tl rouhittua mustapippuria

200g aurajuustoa

4 munaa

Voiteluun:

juoksevaa margariinia

Valmista ensin juustokastike. Vatkaa kattilassa hyvin sekaisin maito ja vehnäjauhot ja mausta seos mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kypsyä liedellä hiljalleen hiljakseen noin viisi minuuttia, sekoita kastiketta usein. Paloittele aurajuusto ja lisää kastikkeen joukkoon. Sekoita vielä kunnes juusto on kokonaan sulanut. Tarkista maku. Nosta kastike sivuun liedeltä.

Erottele huoneenlämpöisistä kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Ole tarkkana. Valitse valkuaisten vatkaamiseen kuiva, rasvaton ja reilun kokoinen kulho ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtyneeseen juustokastikkeeseen ensin keltuaiset ja sen jälkeen valkuaisvaahto varovasti nostellen. Vältä liikaa sekoittamista. Pieni epätasaisuus ei haittaa, mutta vaahdon tulee säilyttää ilmavuutensa.

Annostele seos voideltuihin, suorareunaisiin annosvuokiin. Täytä vuoka 2/3 vuoan tilavuudesta.

Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 20-25 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä uunin ulkopuolella, älä availe luukkua, jotta kohokas ei lässähdä.

Tarjoile kohokkaat välittömästi, kun ne ovat muhkeaksi kohonneita ja pinta on kauniin ruskea.