Marjoilla koristeltu kakku 12 hengelle

Pohja

  • 1 paketti (175 g) kaurakeksejä
  • 75 g voita sulatettuna

Täyte

  • 8 (à 2 g) liivatelehteä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rasiaa (à 250 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 - 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 prk (2 dl) vaahtoutuvaa kermaa

Koristelu

  • marjoja, esim. mansikoita, vadelmia, mustikoita, herukoita kiille hyytelösokerista
Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai murskaa ne muovipussissa. Sekoita joukkoon voisula. Levitä seos vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kattilassa kiehuvaan sitruunamehuun. Vatkaa kulhossa joukkoon liivateseos sekä sokerit. Lisää lopuksi täytteeseen vaahdotettu kerma. Kaada ja levitä seos keksipohjalle vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta papereineen tarjoiluastiaan. Koristele kakku tuoreilla marjoilla. Sivele marjoille halutessasi hyytelösokerista valmistettua kiillettä.