Ylösalaisin paistettu omenatorttu

Kuudelle

Täyte

-1 kg omenoita
-120 g voita
-100 g sokeria

Taikina

-125 g vehnäjauhoja
-65 g voita
-1 kananmunan keltuainen
-ripaus suolaa
Sekoita kulhossa sormin huoneenlämpöinen voi, suola ja kananmunan keltuainen. Lisää jauhot vähitellen. Nypi taikina tasaiseksi vaivaamatta sitä liikaa, muotoile siitä pallo ja laita kylmään noin puoleksi tunniksi.

Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja leikkaa isoiksi lohkoiksi. Voitele pyöreä kakkuvuoka (halkaisija 24cm) puolella täytteen voista, levitä sen päälle omenalohkot, sokeri ja loppu voi nokareina. Paista täytettä uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia välillä sekoittaen.

Kaulitse taikina halkaisijaltaan muutaman sentin vuokaa suuremmaksi ympyräksi. Ota vuoka uunista ja aseta taikina omenien päälle kevyesti painellen. Taikinan reunat voivat ylittää vuoan, sillä taikina kutistuu paistettaessa. Pistä haarukalla taikinaan reikiä.

Paista torttua uunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia.