- Etusivu
- Ruoka & juoma
- Reseptit
- Hämäläinen näkkileipä
Hämäläinen näkkileipä
Miten hämäläinen näkkileipä valmistetaan?
- 5dl maitoa
- 50g hiivaa
- ½rkl suolaa
- 1dl kauraryynejä
- n. 1kg hiivaleipäjauhoja tai vehnäjauhoja
- 50g voita
Liota kauraryynejä lämpimässä maidossa puoli tuntia. Murenna liemeen hiiva ja lisää suola. Lisää jauhot vähin erin taikinaa vaivaten ja alustaen. Alusta taikinaan lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina liinalla peitettynä, lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle, vaivaa tasaiseksi ja kauli ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Ruuduta levy taikinapyörällä neliöiksi ja nosta pellille. Kohota neliöt, pistele ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
- Aito borssikeitto
- Aurajuustolla ja ananaksella maustettu broilerkastike
- Basilikalla maustettu vihanneskeitto Välimereltä
- Chilimaustettu kinkku-pasta salaatti
- Emmental kastike pastalle tai kuorrutukseen
- Eri raaka-aineisiin yhdistettävä perusjuustokastike
- Gratinoidut katkarapuleivät
- Helppo ja herkullinen alkupala
- Helppoa ja nopeaa herkkusuille
- Herkullinen iltapalapiirakka
- Herkullinen ja nopea leipä
- Herkullinen lounas tai iltapala
- Herkulliset vappumunkit
- Herkulliset, yrteillä maustetut uunitomaatit
- Hernekeitto hollantilaisittain
- Hunajaista broileria riisille tai pastalle
- Hunajalla maustetut sämpylät
- Itsenäisyyspäivän kakku
- Joulupuuro neljälle
- Juustoinen kolmen pippurin kastike neljälle
- Jälkiruokasalaatti
- Kaakaonmakuinen leipä maistuu tarhaikäisille - ja vanhemmille!
- Kaneliset kierrepullat
- Kermainen pasha pääsiäiseksi
- Kermaiset toffeetikkarit
- Kermajäätelötäytteinen kakku 10 hengelle
- Kermarahka säilykepersikoista
- Kinkkumunakas
- Klassinen boeuf bourguignon
- Kreikkalainen perinneruoka
- Kuinka aurajuustokohokkaita valmistetaan?
- Kuumat kinkkuleivät
- Kylmä katkarapusalaatti neljälle
- Kylmä roseepippurikastike neljälle
- Laskiaisherkku maistuu läpi vuoden
- Maitopohjainen pastakastike
- Marjoilla koristeltu kakku 12 hengelle
- Mintun makuinen juustotäytekakku 12 hengelle
- Miten guacamole valmistetaan?
- Miten hasselbacan perunat valmistetaan?
- Miten herkkusieniwokki valmistetaan 3-4 ruokailijalle?
- Miten hämäläinen katajakalja valmistetaan?
- Miten kuorrutat maissilastuja?
- Miten kyyhky kypsennetään timjamivoissa?
- Miten munaton ja vähälaktoosinen kuivakakku valmistetaan?
- Miten munaton ja vähälaktoosinen piimäpiirakka valmistetaan?
- Miten munaton kasvispiirakka valmistetaan?
- Miten munaton kasvispiiras valmistetaan?
- Miten munaton kinkkupiirakka valmistetaan?
- Miten munaton makaronilaatikko valmistetaan neljälle?
- Miten munaton omenakakku valmistetaan?
- Miten munaton porkkanakakku valmistetaan?
- Miten munaton puolukkatorttu valmistetaan?
- Miten munattomat ja vähälaktoosiset ruususuut valmistetaan?
- Miten munattomat juustomuffinit valmistetaan?
- Miten munattomat lihapullat valmistetaan?
- Miten nautitaan raakaa kalaa?
- Miten perinteiset kaurakakut Satakunnasta valmistetaan?
- Miten peruna-voitaikina valmistetaan?
- Miten pesto valmistetaan?
- Miten porkkanalaatikko valmistetaan?
- Miten poronkäristys valmistetaan?
- Miten ruukkujuusto valmistetaan?
- Miten sitruunakastike valmistetaan?
- Miten tabbouli tai tabbouleh valmistetaan?
- Miten Tzatziki valmistetaan?
- Miten täytetyt kesäkurpitsat valmistetaan?
- Miten valkokastike valmistetaan?
- Miten valmistan punaviinikastikkeen?
- Miten valmistan salaattikastikkeen?
- Miten valmistetaan cocktailtikut?
- Miten valmistetaan hedelmäjogurtti?
- Miten valmistetaan italiansalaatti?
- Miten valmistetaan kapakalaa?
- Miten valmistetaan naposteltavat?
- Miten valmistetaan perunapihvit?
- Miten valmistetaan perunasalaatti?
- Miten valmistetaan pirtelö?
- Miten valmistetaan salaatti italialaisittain?
- Miten valmistetaan tomaattileivät?
- Miten valmistetaan tonnikalaleivät?
- Miten valmistetaan tonnikalasalaatti?
- Miten valmistetaan tuorejuustopyöryköitä?
- Miten valmistetaan täytetty patonki?
- Miten valmistetaan uunikirjolohi kermakastikkeessa?
- Miten valmistetaan uunileivät?
- Miten varhaisperunasalaatti valmistetaan?
- Miten voitaikina valmistetaan?
- Mitä dibbitarjottimelle?
- Mitä on tempura?
- Murean suussasulavia pikkuleipiä
- Mustaherukkakakku 12 hengelle
- Nopea kastike riisille
- Nopea maitokastike perunoille ja kasviksille
- Nopeat savuporoleivät
- Nopeat sinihomejuustoleivät
- Nopeavalmisteinen piiras katkaravuista
- Nopeavalmisteinen piiras kinkusta
- Pastasalaattia hunaja-ananas kastikkeella
- Perinteinen kiinalainen herkku
- Perinteinen lappalainen herkku
- Perinteinen thaimaalainen herkku
- Perinteinen vappujuoma
- Perinteinen, maukas pataruoka
- Puolen litran peruspullataikina
- Rahka-voitaikina
- Raikas sitruunakakku hedelmillä 12 hengelle
- Ruokaisa broilerisalaatti
- Ruokaisa ja raikas pääruokasalaatti
- Sillisalaattia perunalla ja lisäkkeillä
- Sinihomejuustoinen sienikastike neljälle
- Suussasulava vihannespata Etelä-Ranskasta
- Tomaattikastike pastalle 4 annosta
- Tyttöjen unelmakakku
- Täyttävä ja riittoisa
- Uudenvuoden valvojaisiin
- Vaalea kermakastike kuudelle
- Valkosuklaakakku 15 hengelle
- Vaniljaista päärynäriisiä
- Venäläiset raviolit
- Viisi peruspizza ohjetta
- Voitaikinasta maukkaita nyyttejä
- Yllättävä ja terveellinen alkupala
- Ylösalaisin paistettu omenatorttu
- Öljyssä paistetut vappuleivonnaiset