Perinteinen thaimaalainen herkku

250g pitkäjyväistä riisiä
200g vähärasvaista sianlihaa
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
4rkl öljyä
200g meriravun pyrstöjä tai katkarapuja
2 tomaattia
2tl voimakasta chilikastiketta tai
4 kuivatua punaista chilipaprikaa
250g purjoa
1tl suolaa
1tl katkaraputahnaa tai osterikastiketta
3 munaa
1rkl silputtuja korianterin lehtiä
Keitä riisi ja anna sen jäähtyä. Leikkaa liha suikaleiksi, silppua sipuli ja purista valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy vokissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon lihasuikaleet ja paista ne.

Lisää joukkoon ravut ja paista niitä 3-4 minuuttia. Kalttaa ja kuutioi tomaatit, pehmitä kuivatut chilit kylmässä vedessä ja hienonna ne. Silppua purjo.

Lisää lihan joukkoon riisi, tomaattikuutiot, chili, suola ja maustekastike. Kuumenna koko seos.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja kaada ne vokkiin. Lisää samalla purjosipuli ja anna munien hyytyä.

Tarjoile ruoka korianterin lehdillä koristeltuna.