Miten munattomat ja vähälaktoosiset ruususuut valmistetaan?

  • 200g Hyla-voita
  • ¾-1dl sokeria
  • 1dl perunajauhoja
  • 2¾dl jauhoja
  • ½tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • paistonkestävää hilloa, esim. vadelmaa
Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi. Sekoita ainekset keskenään nyppimällä. Laita taikina jääkaappiin kovettumaan noin puoleksi tunniksi.

Tee taikinasta 2-3cm tankoja, joista leikkaat noin sentin paksuisia paloja. Pyörittele palat palloiksi ja litistä kevyesti pellille. Purista pallojen keskelle noin ½tl hilloa. Paista piparit 200 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia kauniin ruskeiksi. Anna jäähtyä ja siirrä piparkakut vaikkapa peltiseen rasiaan.