Miten hasselbacan perunat valmistetaan?

  • 800g reilun kokoisia, kiinteitä perunoita
  • 150g Hyla-voita
  • n.80g korppujauhoja
  • suolaa
  • rouhittua mustapipuuria
Kuori perunat ja halkaise ne keskeltä kahtia. Tee perunan ulkopintaan terävällä veitsellä vieri viereen viiltoja noin 2/3 osaa perunan syvyydestä siten, että peruna pysyy alaosastaan koossa. Nosta perunat voideltuun uunivuokaan viiltopinta ylöspäin tiiviisti toisiinsa kiinni. Mausta suolalla ja pippurilla. Sulata voi ja valuta sulaa perunoiden päälle. Sirottele pinnalle korppujauhoja.

Paista perunoita 180 asteisessa uunissa 25-35 minuuttia. Tarkista, että perunat ovat kypsiä.

Tarjoile kunnon pihvin lisukkeena.