Miten valmistetaan kapakalaa?

  • 1kg kuivattua turskaa
  • 2dl maitoa
  • 1kg perunoita
  • 4 kovaksi keitettyä munaa
  • 4 sipulia
  • 1dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 10 vihreää oliivia
  • 1rkl silputtua persiljaa
Liota turskaa ensin 12 tuntia. Valele se sitten keihuvalla vedellä ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Nylje kala, poista ruodot ja paloittele kala.

Kuumenna maito ja peitä kala maidolla. Anna seistä noin tunnin.

Keitä, kuori ja viipaloi perunat. Viipaloi sipulit.

Kuumenn uuni 240 asteeseen.

Kuullota sipulit öljyssä ja levitä ne sitten uunivuoan pohjalle. Lado vuokaan kerroksittain kalaa ja perunoita. Ripottele joka kerrokseen hieman suolaa ja pippuria. Päälimmäiseksi tulee perunakerros. Valele perunoiden pinnalle hieman maitoa ja ripottele pinnalle voinokareita. Paista uunissa 20 minuuttia.

Kuori ja lohko munat sekä silppua oliivit. Koristele valmis ruoka oliiveilla, persiljalla ja munilla.