Koiramaailman ylväsryhtisin rotu

Millainen Venäjänvinttikoira on ulkonäöltään?

Venäjänvinttikoiraa monet saattavat pitää koiramaailman yhtenä kauneimmista ja eleganteimmista roduista. Se ei olekaan mikään ihme, sillä se on jalo ja ryhti on ylväs. Venäjänvinttikoira on myös kookas koira, mutta liikkuu hyvin kevyesti kokoonsa nähden. Venäjänvinttikoiran karva on pitkää ja siinä on laineita. Säkäkorkeus yltää uroksilla 70-82 senttiin, nartut ovat hieman matalampia.

Millainen luonne Venäjänvinttikoiralla on?

Venäjänvinttikoira on tyypillisesti rauhallinen rotu, jonka metsästysvietti on kuitenkin hyvin vahva. Muita luonteenpiirteitä ovat hyvä huomiokyky ja näkökyky. Useimmat muut koirarodut nojautuvat enemmän hajuaistinsa varaan, mutta Venäjänvinttikoira puolestaan hyödyntää eniten hyvää näkökykyänsä. Borzoi, Venäjänvinttikoiran toinen nimi, on myös vähän haukkuva koira. Näin ollen asuminen kerrostaloasunnossakin luonistuu, kunhan koira saa riittävästi virikkeellistä toimintaa ja liikuntaa. Venäjänvinttikoiran kanssa voi harrastaa paljon. Tyypillisesti vinttikoirien tapaan myös Venäjänvinttikoira nauttii juoksemisesta.

Millainen historia Venäjänvinttikoiralla on?

Venäjänvinttikoira on nimensä mukaisesti kotoisin Venäjältä, jossa sitä kasvatettiin tsaarien suurtiloilla 1200-1300-luvuilla. Alkuperäinen rodun nimi on borzoi. Rotua käytettiin lähinnä susien, kettujen ja jänisten metsästykseen. Suomeen borzoi saapui ensimmäisen kerran 1890-luvulla, josta suosio lähti nousuun vuosien kuluessa. Neuvostoliitto oli myös lahjoittanut presidentti Kekkoselle kaksi Venäjänvinttikoiraa, joka teki rotua lisää tunnetuksi ja lisäsi sen yleistymistä maassamme.