Millainen Faaraokoira on ulkonäöltään?

Faaraokoiralla on ylväs ryhti. Sen ulkonäkö kertoo jaloudesta, mutta kehossa on myös voimaa. Koira tarvitsee paljon liikuntaa, jonka ansiosta hyvin hoidetun Faaraokoiran ruumis on lihaksikas. Faaraokoiran turkki on lyhyt ja sen tulee olla kiiltävä. Alusvillaa Faaraokoiralla ei ole laisinkaan, joka tuleekin ottaa huomioon, ettei koira palellu pakkasella. Turkin väri vaihtelee kullanruskeasta aina kauniiseen punaruskeaan. Otsapenger on lähes olematon ja pää on pitkä. Silmät ovat hieman soikeat. Korvat ovat suuret sekä ohuet. Faaraokoirien korvat myös ilmaisevat paljon koiran mielialasta, sillä ne ovat hyvin ilmeikkäät.

Millainen on Faaraokoiran historia?

Faaraokoira on kotoisin Maltalta, jossa sitä käytettiin aikoinaan etenkin kaniinien metsästyksessä. Rotu on ollut olemassa jo tuhansia vuosia ja maltalaiset hyödynsivät koiran ominaisuutta, jossa se käyttää kerralla jokaista tarkkaa aistiaan. Suomeen ensimmäiset Faaraokoirat saapuivat 1970-luvun alkuvuosina. Nykyisinkään Faaraokoiria ei ole mitenkään ylen määrin maassamme, sillä pentueitakin syntyy vain vuosittain muutamia. Faaraokoirien kanssa harrastetaan aktiivisesti. Monet pitävät toki niitä vain seurakoirana, mutta sen lisäksi monet kulkevat näyttelyissä. Harrastuksissa suosittuja ovat maasto- ja ratajuoksukilpailut.

Millainen luonne Faaraokoiralla on ja millaista hoitoa se tarvitsee?

Vahvan metsästystaustansa takia Faaraokoira ei välttämättä sovellu aivan jokaiseen perheeseen, jossa on entuudestaan kissoja tai jyrsijöitä, joita Faaraokoira pitää riistana. Kuten aina kuitenkin, koirat ovat yksilöitä, ja Faaraokoiran ja kissan yhteiselo voi sujua vaivattomasti. Heti tottumiseen ei kuitenkaan kannata luottaa, vaan pitää eläimiä silmällä metsästysviettejen heräämisen varalta. Faaraokoiralla on myös monitahoinen luonne muutoinkin. Koira saattaa olla hyvinkin herkkä, mutta myös itsenäinen sekä itsepäinen. Faaraokoiralla ei myöskään ole luonteenomaista halua miellyttää ketään. Kova kuri voi lannistaa koiran. Faaraokoira oppii kuitenkin varsin nopeasti uudet asiat. Vanhojen asioiden toistaminen puolestaan voi olla se heikoin kohta koiraa kouluttaessa. Faaraokoira myös juoksee mieluusti, joten sille tulisi tarjota isot tilat siihen tarkoitukseen. Mahdollisesti piha tulisi aidata, juuri vahvan metsästysvietin takia. Faaraokoira kiintyy syvästi omaan perheeseensä, mutta vieraita kohdatessaan se on usein varautunut. Aggressiivisuutta kuitenkaan ei saa esiintyä.