Säyseä, alkukantainen koirarotu

Millainen valkoinen ruotsihirvikoira on ulkomuodoltaan?

Valkoinen ruotsinhirvikoira lasketaan kuuluvaksi pystykorviin ja muihin alkukantaisiin koirarotuihin. Rotu on kooltaan keskikokoinen ja varsin sopusuhtainen koko olemukseltansa. Se on myös jäntevä ja sillä on valpas ilme. Häntä on varsin pitkä ja se on kiinnittynyt koiran selän päälle tai koskettaa lähes selkää. Kirsun toivottu väri ideaalisti musta, mutta rotumääritelmä sallii kirsun olevan myös ruskea tai vaaleanpunainen väritykseltänsä. Nimensä veroisesti turkin värin tulee olla mahdollisimman lähellä puhtaan valkoista, mutta vähän kellertävän sävyinen turkki sallitaan myös.

Millainen valkoinen ruotsinhirvikoira on luonteeltaan?

Tyypillinen valkoinen on ystävällisesti ihmisiin suhtautuva rotu. Sillä on myös miellyttämisenhalua perhettään ja omistajaansa kohtaan. Valkoinen yrittää aina välttää tappeluihin joutumista. Se väistää itse mieluummin kuin ryhtyy tappelemaan. Valkoinen ruotsinkoira on myös varsin hiljainen rotu, mutta tarvittaessa ihmisten tai vieraiden koirien tullessa pihaan se kuitenkin ilmoittaa kuuluvasti tapahtuneesta. Valkoista ruotsinhirvikoiraa käytetään nimensä mukaisesti apurina hirvimetsästyksessä.

Millainen on valkoisen ruotsinhirvikoiran historia?

Valkoinen ruotsinhirvikoiran on jalostettu harmaasta norjanhirvikoirasta ja jämtlanninpystykorvasta. Suomessa valkoinen ruotsinhirvikoira ei ole kovin yleinen, toisin kuin Ruotsissa, jossa rotu on varsin suosittu hirvikoirana. Ensimmäinen pentue valkoisen ruotsinhirvikoiran pentuja syntyi Suomessa vuonna 2000.