Vankka, toimelias harrastuskoira

Millainen sealyhaminterrieri on ulkomuodoltaan?

Sealyhaminterrieri on kooltaan pieni, mutta vankka koirarotu. Sen pää on voimakasrakenteinen ja sillä on tuuhea parta sekä kulmakarvat. Värisävy on aina valkoinen. Säkäkorkeuden tulisi olla aina alle 31 senttiä. Ennen kieltävää lakia sealyhaminterrierin hännät typistettiin.

Millainen sealyhaminterrieri on luonteeltaan?

Sealyham on hyvin ystävällinen koira. Se kaipaa myös toimintaa ja usein koiran kanssa voikin tehdä hyvinkin pitkiä lenkkejä. Sealyhaminterrierin kanssa voi harrastaa näyttelyitä, tokoa tai agilityä, sillä se soveltuu hyvin moneen eri tyyppiseenkin harrastukseen.

Miten sealyhaminterrieria hoidetaan?

Sealyhamin komea turkki vaatii oman aikansa. Rotu kuuluukin trimmattaviin koiriin. Trimmausta on syytä aloittaa pennusta alkaen. Aikuista koiraa trimmataan noin parin kuukauden välein, pentua huomattavasti useammin.

Millainen historia sealyhaminterrierillä on?

Rodun alkuperä on Etelä-Walesissa. Nimensä se on saanut sen mukaan, kun rotua kehittänyt kapteeni John Owen Tucker Edwards asui Sayly Hamin kartanossa. Kapteenin tarkoitus oli saada aikaiseksi hyvä ja kestävä metsästyskoira - hän myös onnistui siinä. Sealy lienee saaneen alkuperänsä ja piirteitä welsh corgista, dandiedinmontinterrieristä, valkoisesta länsiylämaanterrieristä, karkeakarvaisessa kettuterrieristä ja jo kadonneessa rodussa, Cheshiren tierrierista. Sealyt saapuivat Suomeen jo 1930-luvulla. Suomessa rekisteröidään muutamia pentuja vuosittain.