Millainen akita on ulkomuodoltaan?

Millainen akita on ulkomuodoltaan?

Akita on suuri pystykorvarotu. Se on myös koostansa huolimatta nopea juoksija ja se liikkuu sulavilla liikkeillä. Akita on vankka ja rakenteeltansa hyvin voimakas koira. Akitan kirsu on suuri ja kuono on pitkä sekä vahvarakenteinen. Akitan korvat ovat tyypilliset pystykorviin lukeutuvan rodun korvat: ne ovat muodoltaan kolmiot ja kärjet ovat pyöreät. Häntä puolestaan on kiinnittynyt ylös ja se on usein myös selän päälle kieltäytyneenä.

Millainen on akitan luonne?

Akita esittäytyy hieman erilaisena koirana omalle perheellensä ja tutuille kuin ulkopuoliselle, jotka kohtaavat rodun edustajan ensimmäistä kertaa. Tuntemattomat ihmiset pitävät akitaa usein ylpeänä ja hieman kylmäkiskoisenakin koirana, mutta usein vaikutelma on koiran todellisesta luonteesta poikkeava. Akita on kyllä hyvin oman arvonsa tunteva koira, mutta se on myös hyvin uskollinen perhettänsä kohtaan. Omanarvontunto lisää myös haastetta koiraa kouluttaessa, joten akita, kuten tosin muutkin koirat, kaipaa johdonmukaisesti tapahtuvaa koulutusta. Akita on varsin vähän haukkuva rotu, jonka takia sitä ei käytetäkään niin usein metsästyskoirana. Akita onkin nykyisin lähinnä perheen kanssa viihtyvä seurakoira, mutta koiran kanssa toki voi kyllä harrastaakin.

Millainen historia akitalla on?

Akitan alkuperä maa on Japani. Kyseessä on hyvin vanha koirarotu, joita on Japanissa ollut mahdollisesti jo 5000 vuotta sitten. Tämä selviää maasta löydetyistä vanhoista luurangoista. Pitkään historiaan mahtuu myös monenlaisia vaiheita, näin on myös akitan kohdalla. Rotu oli useasti lähes kuolemassa sukupuuttoon ja rodun ominaisuudet, myös ulkonäkö ja koko, jalostuivat ajan myötä nykyiseen akitaan. Akitan alkuperäinen käyttötarkoitus oli toimia villisian sekä karhun metsästyksessä. Nykyisin Akita on kotimaassansa yksi suosituimmista koiraroduista.