Suurikokoinen palvelus- ja seurakoira

Millainen suursnautseri on ulkomuodoltaan?

Suursnautseri on suurikokoinen palvelus- ja seurakoira, joka on rakenteeltansa voimakas. Sen karva on laadultansa karkeaa. Turkin sallitut värit ovat syvä musta, jossa on myös musta aluskarva. Tämän lisäksi keskiharmaa väri on myös sallittu, mikäli koiran aluskarva on harmaa. Värit raudanharmaasta hopeanharmaaseen ovat myös mahdollisia sekä hyväksyttyjä. Suursnautseri onkin aika paljon snautserin kaltainen, vain kooltaan se on suurempi. Säkäkorkeus on 60–70 senttiä, painoa on noin 35-45 kiloa. Urokset ovat narttuja hieman tukevampia sekä kookkaampia. Suursnautserin ruumiinrakenne on neliönmuotoinen.

Millainen luonne suursnautserilla on?

Suursnautseri on varsin tasapainoinen koirarotu, joka palvelee isäntäänsä hyvin uskollisena. Rotu on myös hyvin koulutettavissa, jonka vuoksi se onkin sopinut mitä moninaisempiin käyttötarkoituksiin vuosien varrella. Se on myös kestävä, nopea ja sitä eivät pahemmin kylmäkään sää haittaa. Se on myös temperamenttinen koira, joka tarvitsee veroisensa omistajan. Suursnautseria pitääkin kouluttaa määrätietoisesti, sillä rodulla on suuri taipumus olla hyvinkin itsepäinen. Se nappaa nopeasti itsellensä johtajan roolin, mikäli omistaja ei kouluta koiraa oikein. Suursnautseri on pääasiassa seurakoira, jonka kanssa harrastetaan paljon lajeja. Seurakoiran lisäksi se soveltuu olemaan käyttö- ja palveluskoirana.

Millainen on suursnautserin historia?

Suursnautserin alkuperämaa on Saksa, jossa etenkin Etelä-Saksan alueella suursnautsereista käytettiin ajamaan karjaa. Huomattiin kuitenkin pian suursnautserin mahdollisuudet moneen eri tehtävään. Palveluskoiraroduksi suursnautseri on luettu aina vuodesta 1925 asti.