Runsasturkkinen pikkukoira

Millainen pomeranian on ulkomuodoltaan?

Pomeranian on kaunis, pienikokoinen pystykorva rotu. Aikaisemmin pommia kutsuttiin nimellä kääpiöpystykorva. Säkäkorkeutta rodulla on 18–22 senttiä, urokset ovat pääsääntöisesti hieman narttuja kookkaampia. Ensimmäisenä katselija kiinnittää huomiota koiran runsaaseen karvapeitteeseen, joka on koholla pohjavillan runsauden takia. Tämän lisäksi Pomeranialla on myös muhkea kaulus ja selän päälle kiepiksi kääntynyt häntä on myös pitkän karvan peittämä. Turkki on helpompi hoitaa mitä ensiksi voi ajatellakaan, mutta rotu kuuluu kyllä trimmattaviin koirarotuihin. Turkin rotumääritelmässä sallittuja värejä on pitkä lista. Näitä ovat muun muassa oranssi, musta, kerma- ja oranssisoopeli ja valkoinen. Pommilla on mustat, kirkkaat silmät joissa on valpas katse. Tyypillisesti pystykorvamaisiin rotuihin kuuluvana pomeranian korvat ovat teräväkärkiset.

Millainen pomerania on luonteeltaan?

Pomeranian kohdalla ulkonäkö saattaa hyvin kertoa myös koiran luonteesta. Tyypillinen pomeranian on tarkkaavainen koira, jolla on voimakas vahtimisvietti. Pommi viihtyy perheensä seurassa ja sohvan nurkassa mainiosti, mutta se ei ole este etteikö sen kanssa voisi myös harrastaa. Pommi soveltuu näyttelyiden lisäksi vaikkapa agilityyn tai tokoon.

Millainen on pomeranian historia?

Pomeranian on historialtaan jo varsin vanha koirarotu. Sen alkuperä on 1800-luvulla Englantiin Saksasta tuoduissa koirissa, joista rotu kehittyi. Saksassa jalostettiin omaa rotua, joka tunnetaan nykyään nimellä kleinspitz. Se ja pommi muistuttavatkin rotumääritelmien puolesta toisiaan paljon. Pomeranian toimii edelleen niin vahtikoirana kuin seurakoiran tehtävissä.