Monipuolinen eurasier

Luonne

Pentuna eurasier on muiden koirarotujen tapaan vilkas, iloinen ja leikkisä. Aikuinen rodun edustaja puolestaan on tyyni tarkkailija. Eurasier on hyvin uskollinen ja suojeleva isäntäperhettään kohtaan. Vieraiden läsnäolo saa sen murahtelemaan ja käyttäytymään epäluuloisesti. Eurasier tulee hyvin toimeen tuntemiensa lasten kanssa. Harvoin haukkuvana eurasier sopii myös pidettäväksi kerrostalossa ja liikunnan tarvekin on kohtuullinen.

Luonteensa puolesta eurasier soveltuu erinomaisesti tottelevaisuutta vaativiin tehtäviin, pelastustehtäviin ja muihin koiraharrastuksiin. Eurasier on innokas metsäkoira.

Rodulle ominaista ovat myös ns. epäsosiaaliset yksilöt, jotka ovat jopa aggressiivisesti käyttäytyviä. Eurasierin pennut kannattaakin heti pieninä totuttaa ihmisiin ja muihin eläimiin.

Hoito

Eurasierin hoito ei vaadi normaalisti mitään erikoisjärjestelyitä; kasvattajan ohjeita noudattamalla ruokinnan ja hoidon suhteen, koira pesyy tasapainoisena ja terveenä.

Eurasierin turkki on karheahko; turkki harjataan noin kerran viikossa. Karvanlähdön aikaan tietysti useammin. Pesua turkki kaipaa vain ollessaan todella likainen, kuivumiseen kannattaa varata aikaa tai kuivata hiustenkuivaajalla.

Liikunnan tarve on kohtuullinen, pitkiä lenkkejä ei välttämättä tarvitse tehdä. Koiran kannalta on kuitenkin suotavaa, että sille järjestetään riittävästi aktiviteetteja.

Rakenne

 • Koko: Urokset säkäkorkeus 52-60cm, paino 23.32kg. Nartut säkäkorkeus 48-56 cm, paino 18-26 kg.
 • Pää: Ylhäältä katsoen kiilamainen, kallon ja kuonon pituus lähes sama. Kallo litteä. Silmien välissä selkeä uurre. Otsapenger selvästi havaittavissa. Leveähkö kuononselkä ja kirsua kohti kapeneva kuono. Kirsu on muodoltaan kulmikas, väriltään musta. Huulet tiiviit, mustat.
 • Silmät: Silmäluomet mustat. Silmät kooltaan keskikokoiset ja mantelinmuotoiset, väriltään tummat.Terveen koiran silmät ovat ilmeikkäät. Näyttelyssä katsotaan virheeksi, jos silmät sijoittuvat liian syvälle silmäkuoppiin.
 • Korvat: Pystyt, kolmionmuotoiset ja eteenpäin suuntautuneet.
 • Kaula: Ryhdikäs suoralinjainen, tiivis nahka ja hyvä ”kaulus”.
 • Eturaajat: Suorat, sopusuhtaiset. keskivahvat lihakset. lapa viisto.
 • Takaraajat: Suorat, kauniisti kulmautuneet, reisi lihaksikas, sopusuhtaiset muuhun runkoon nähden.
 • Käpälät: Kynnet vahvat ja polkuanturat paksut. Muodoltaan käpälät ovat pyöreät. Päkiöiden välissä suojakarvaa.
 • Häntä: Kärkeä kohti kaventuva, tiivisturkkinen. Häntä kaartuu kauniisti selän ylle.
 • Karvapeite: Pohjavillaa peittävä ilmava turkki on keskipitkä ja karheahko. Kuono, otsa ja käpälät noin puoleen väliin lyhyemmän karvan peittämät. Kauluksen karva on hieman muun rungon karvapeitettä pidempi.
 • Väri: Punertava, jossavaaleampia sävyjä; harmaa, tai musta. Musta, jossa merkit silmien yläpuolella, vatsapuolella, sekä tassuissa kyynärpäihin ja kintereisiin saakka. Merkit myös hännässä.