Metsästyskoira

Historiallisista lähtökohdistaan Dreeveri on alkujaan 1800-luvulla risteytettyjen mäyräkoirien ja ajokoirien risteytys, jonka virallinen rotumääritelmä Dachsbracken-rotu vahvistettiin vuonna 1898. Seuraavaksi Tanskalaiset risteyttivät Dachsbracken sveitisäisen pienajokoiran kanssa, josta kehitettiin Strellufinajokoira. Jalostustoiminta oli voimakasta 1930-luvulla ja Strellufinajokoira risteytettiin edelleen Ruotsalaisten Dachsbracen-koirien kanssa. Vuonna 1945 alkaneen uuden laajamittaisen jalostustyön tuloksena luotiin uusi Dachsbracken rotu, joka nimettiin Dreeveriksi vuonna 1947 ja vuonna 1953 se rekisteröitiin itsenäisenä rotuna. Ensimmäinen Dreeveri saapui Suomeen vuonna 1952 ja kolme vuotta myöhemmin perustettiin ensimmäinen Dreeverikerho.

Dreeveri on hyvän ajotaidon omaava ja innokkaasti tehtäväänsä suhtautuva metsästyskoira, joka ajaa jänistä, kettua ja jopa kaurista tarkan vainun ja suunnattoman innon viemänä. Dreeverit yltävät yleensä todella hyviin suorituksiin ajotehtävissään. Koirien säkäkorkeus vaihtelee uroksen 32–38 cm ja nartun 30–36 cm välillä. Koira on muodoltaan lyhytjalkainen ja ruumiinrakenne on pitkänomainen korkeuteen verrattuna. Rotukoiran rungon pituuden tuleekin olla noin puolitoista kertaa koiran säkäkorkeus. Dreeveri on metsästyskoira joka tarvitsee itselleen metsästystä harrastavan omistajan, päästäkseen toteuttamaan vaistojaan. Dreevereitä on useita eri värisävyjä, kuten mustavalkoinen tai punavalkoinen, musta-ruskea-valkoinen, riistaväri-valkoinen riistaväri-ruskea-valkoinen, eli valkoinen väri on mukana jokaisessa väriyhdistelmässä ja sitä täytyy näkyä eri puolilta koiraa katsottaessa.

Soveltuu myös hyvin perhekoiraksi, sillä koira omaa rauhallisen ja kuuliaisen luonteen. Koira kiintyy perheeseensä syvästi ja soveltuu hyvin myös lapsiperheisiin.

Koira on myös hyvä seuralainen ulkona ja luonnossa liikkuvalle omistajalleen. Koiraa voidaan pitää sisällä, jos se saa tarpeeksi ulkoilua ja liikuntaa, mutta ominaisuuksiensa puolesta sitä voidaan pitää myös ulkona, mikä nukkumapaikkana on lämmitettävä mökki ja ympärillä oleva häkki tarpeeksi suuri, jotta koira saa vapautta ja liikuntaa normaalien metsästysretkien lisäksi.

Dreeverin kasvattajia ja omistajia löytyy nykyään jo paljon maastamme ja, mikäli olet kiinnostunut rodusta, saat tietoa myös Kenneljärjestöltä, kasvattajilta ja Dreeverien omistajilta.