Sinikielinen jääräpää

Millainen ulkonäkö Chow chowlla on?

Chow chow kiinnittää ensiksi huomion muhkealla olemuksellaan, joka tuo mieleen pienen leijonan. Chow chowta voidaankin nimittää tämän vuoksi leijonakoiraksi. Ulkonäkö on myös arvokas. Vartalo on lihaksikas ja lyhyt sekä rintakehä on laaja. Häntä kaartuu selän päälle. Chow chowlla on myös monia muita rotuja poikkeava kieli, joka on väriltään sininen. Uroksien korkeus on noin 48-56 senttiä, nartuilla puolestaan hieman vähemmän, eli 46cm-51cm.

Millainen luonne Chow chowlla on?

Chow chow tuntee oman arvonsa ja niinpä sen luonne onkin varsin jääräpäinen. Tämä tarkoittaa sitä, että Chow chow ei sovellu ihmiselle, joka odottaa koiransa tottelevan häntä aina ja moitteettomasti. Toki Chow chownkin saa kyllä tottelemaan, mutta sen luonteenomaista omanarvontuntoa ei tulisi väheksyä. Chow chow tarvitsee myös oman tilansa, vaikka tuleekin hyvin toimeen niin ihmisten kuin muiden lemmikkienkin kanssa. Ulkonäön perusteella Chow chowta voisi arvella hidasliikkeiseksi ja muutenkin säyseäksi koiraksi. Chow chow on voi olla toki tätäkin, mutta se on myös liikkeiltänsä vikkelä ja nopea. Loppujen lopuksihan jokainen koira on oma persoonallisuutensa, ja rodun luonteenpiirteet ovat vain yleiskuvauksia rodusta.

Millaista hoitoa Chow chow tarvitsee?

Chow chowssa riittää kotikoiranakin paljon tekemistä omistajallensa ja vielä sitäkin enemmän, mikäli aikoo mennä näyttelyihin koiransa kanssa. Chow chown tukki on paksu, mutta myös pitkä. Karvanlähdön aikaan olisi hyvä pohjavillaa poistaa harjaamalla ja kampaamalla koiraa useammin kuin normaalisti. Chow chowlle ei kehity turkin kanssa ongelmia, kunhan omistaja jaksaa paneutua sen säännöllisesti tapahtumaan hoitamiseen.

Millainen on Chow chown historia?

Chow chown juuret ovat idässä. Syntyperää ei kuitenkaan tiedetä aivan tarkoin, mutta Chow chown tyyppisiä koiria on kuvattu vanhoista löydöistä jo varhain. Vanhimmat merkinnät rodusta ovat vuodelta 10 000 ennen ajanlaskun alkua. Luultavasti Chow chow on siis vanha rotu. Chow chowta on käytetty myös taistelukoirana ja metsästyskoirana Kiinassa. Rotua on myös käytetty turkkinsa ansiosta ja turkkeja kaupattiinkin ympäri maailman. Länsimaihin Chow chowt saapuivat vuoden 1780 paikkeilla, jolloin ensimmäiset rodun edustajat tulivat Englantiin. Suomessa ensimmäinen leijonakoira saapui 1920-luvulla. Kasvatus alkoi vilkastumaan 1960-luvulla ja kasvukulku jatkui tulevina vuosikymmeninä kun koirat valloittivat niin ulkonäöllä kuin luonteellansa lisää suomalaisia.