Millainen on Whippet?

Whippetillä on pitkä ja kapea kuono, ja kasvot ovat ilmeikkäät. Whippet on saanut nimensä hännästä, sillä se on ruoskamainen (eng. “whip”=ruoska, “pet”=lemmikki). Ruumiinrakenne kertoo jo, että whippet on juokseva ja nopea koira. Se on siro, mutta sillä on selvästi lihasvoimaa. Whippetin karva on lyhyttä sekä tiivistä. Kaikki väritykset ovat sallittuja ja mahdollisia. Uroksien säkäkorkeus on 47-51 senttiä, narttujen säkä on muutamaa senttiä vähemmän.

Millainen whippet on luonteeltaan?

Tyypillinen whippet kiintyy syvästi koko perheeseensä. Whippet pitää tyypillisesti vinttikoirien tapaan juoksua paljon sisältävistä toiminnoista, tai yksinkertaisesti vain juoksemisesta ylipäätään. Whippet on varsin kuuliainen ja tottelevainen koira. Metsästysvietti on myös edelleen vahva whippetissä. Rotu myös ei pidä sadesäästä ja pakkasella ei kannata kulkea kovin pitkiä lenkkejä, sillä whippet pitää mieluusti lämmöstä eikä ole huonolla kelillä innokas lenkkeilemään.

Millainen on whippetin historia?

Vinttikoirat ovat kaiken kaikkiaan vanhoja koirarotuja, mutta whippet on niiden keskuudessa varsin uusi rotuna. Whippettiä paljon muistuttavia koiria saapui Englantiin 1700-1800-luvuilla. Niitä oli köyhemmillä, joilla ei ollut varaa grayhoudeihin. Oli myös laki, joka esti ei-aatelittoman hankkimasta grayhoudin; aatelisto halusi pitää niillä metsästämisen yksinoikeutenaan aina 1400-luvun puoleen väliin saakka. Whippetti on hyvä metsästäjä ja monet käyttivätkin sitä apunaan hankkiessaan salaa ruokaa. Tuolloin myös vedonlyönti sekä juoksukilpailut tulivat tunnetuiksi ja alkoivat yleistymään, joka johti myös koko rodun leviämiseen.