Pienikokoinen paimenkoira

Millainen tiibetinterrieri on ulkonäöltään?

Tiibetinterrierin on pienikokoinen, pitkätukkinen koira. Sen säkäkorkeus on 35-40 senttiä, urokset ovat yleensä kookkaampia. Hyväksyttyjä värejä on useita, mutta ainoa sallimaton väri on suklaanruskea.

Millainen tiibetinterrieri on luonteeltaan?

Tiibetinterrieri on oman perheensä seurassa hyvin viihtyvä ja seurallinen koira. Se vahtii valppaana ympäristöön. Vieraita ihmisiä kohtaan kuitenkin tiibetinterrieri on usein hieman varautunut tai on välittämättä heistä laisinkaan. Leikkiessään tiibetinterrieri nappaa tassujensa väliin palloa, kissamaiseen tapaan. Tiibetinterrieri on soveltuva koira myös lapsiperheeseen.

Miten tiibetinterrieriä hoidetaan?

Tiibetinterrieri on seurakoira. Se soveltuu myös hyvin elämään kaupungeissa., mutta viihtyy myös maaseudullakin. Turkin hoito on varsin helppoa, mutta vaatii toki oman huomionsa. Tiibetinterrierin turkki vaihtuu karkeammaksi aikuisen koiran turkiksi noin vuoden ikäisenä. Tällöin turkkiin tuleekin kiinnittää erityistä huomiota, sillä turkki takkuuntuu aikuisen koiran turkkia paljon helpommin. Tuolloin myös turkin pesua tulee tehdä tiheämmin, jopa viikon välein. Siten vältytään suuremmilta takuilta ja edesautetaan koiran yleistä hyvinvointia.

Millainen on tiibetinterrierin historia?

Tiibetinterrierin ei ole varsinaisesti terrieri, vaan pikemminkin se kuuluu paimenkoiriin. Tiibetinterrieri on nimensä mukaisesti kotoisin Tiibetin alueelta. Rodun uskottiin tuovan onnea. Ennen tiibetinterrieri toimi paimenkoirana lammaslaumassa.

Tiibetinterrieri saapui Englantiin lääkärin mukana, joka oli pelastanut tiibetiläisen hengen, joka halusi osoittaa kiitollisuutensa ja lahjoitti yhden koiran lääkärin mukaan Englantiin vietäväksi. Saapuessaan Eurooppaan tiibetinterrieri luultavasti jalostui useampaan eri rotuun, esimerkiksi puliksi. Hiljalleen rotu tuli tunnetuksi myös Tiibetin ulkopuolella. Englannissa rotu alkoi yleistymään 1920-luvusta alkaen.